Երևանում մարդկանց կողմից սննդամթերքի ձեռքբերման հիմնական չափորոշիչը գինն է․ Դավիթ Պիպոյան. ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ
Հասարակություն
09.03.2018 | 15:16Պարենային իրավունքի մասնագետ Դավիթ Պիպոյանը նշում է՝ իրենց կատարած ուսումնասիրությունները վկայում են, որ Երևանում մարդկանց կողմից սննդամթերքի ձեռքբերման հիմնական չափորոշիչը գինն է:
«Երևան քաղաքի քաղաքացիների սննդի ցանկը թռիչքային փոփոխության է ենթարկվում՝ ամառային սեզոնին գերակշռում է բանջարեղենի չափաբաժինը, իսկ ձմռանը , քանի որ գները թանկ են, քիչ են օգտվում այդ սննդամթերքներից։ Երևանցիների մեծ մասը կարմիր միս է օգտագործում, բայց գների թանկացմանը զուգահեռ սկսել են ավելի շատ թռչնամիս գնել»,- ասաց փորձագետը։
Նրա պնդմամբ՝ չկա որևէ երկիր, որտեղ ամառային ամիսներին ապրանքը վաճառվում է 30 ցենտով, հետո ձմռանը դառնում 3 եվրո, մինչդեռ Հայաստանում լոլիկն ամռան ամսիներին կարող է լինել 150 դրամ, իսկ ձմռանը հասնել՝ 1800-ի։ Անդրադառնալով ոչ պարենային որոշ ապրանքների էժանացմանը՝ Պիպոյանը լրագրողների հետ զրույցում նկատեց, որ սպառողն ամեն օր չի գնում ոչ պարենային ապրանքներ, հեռուստացույց, բայց ամեն օր սննդամթերք է գնում և ոլորտում առկա խնդիրներին է առնչվում։
Մանրամասները՝ տեսանյութում։