ՀՀ ազգաբնակչության 1/3-ը բախվում է ոչ բավարար սնունդ ստանալու խնդրին․ Դավիթ Պիպոյան․ ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ
«Մեր հետազոտություները փաստում են, որ Երևանում սպառողների մեծ մասը՝ 70 տոկոսը, 150-200 գ հաց օգտագործողների թվին է պատկանում, իսկ գյուղերում ավելի շատ է հացի սպառումը»,- «Առողջ սնունդ, հավասարակշռված սննդակարգ, առողջ ապրելակերպի խթանում. պետական ծրագրերն ու իրազեկման միջոցառումները» թեմայով ասուլիսում այս մասին նշեց ՀՀ ԳԱԱ էկոկենտրոնի սննդի ռիսկերի գնահատման կենտրոնի ղեկավար Դավիթ Պիպոյանը:
«Մեր հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ Հայաստանում կան բազմաթիվ սոցիալական խնդիրներ. մեր երկրում աղքատ է բնակչությն 23,5 տոկոսը, միջին աղքատ՝ 10, 6 տոկոսը, ծայարահեղ աղքատ՝ 1 տոկոսը:
Մեր ազգաբնակչության բավականին մեծ խումբ սննդային էներգիայի 50 տոկոսը ստանում է հացից և ալրային հիմքով մթերքներից, ունենք մարզեր, որտեղ ազգաբնակչության 35 տոկոսը կալորիաների 75 տոկոսն ստանում է հացից, ալրային հիմքով մթերքներից և կարտոֆլից:
ՀՀ ազգաբնակչության 1/3-ը բախվում է ոչ բավարար սնունդ ստանալու խնդրին»,- նշեց Պիպոյանը:
Մանրամասները՝ տեսանյութում: