ՀՀ ազգաբնակչության 1/3-ը բախվում է ոչ բավարար սնունդ ստանալու խնդրին․ Դավիթ Պիպոյան․ ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ

Լուրեր

20.11.2024 | 11:15
ՌԴ ՊՆ-ն հայտնել է ուկրաինական 44 ԱԹՍ-ների գրոհը հետ մղելու մասին
20.11.2024 | 11:10
Փոխքաղաքապետ Սուրեն Գրիգորյանի ասուլիսը՝ ՈՒՂԻՂ
20.11.2024 | 10:59
Բաքուն Հաագայի արբիտրաժային դատարան է ներկայացրել Հայաստանի դեմ գործով հայցադիմումի հիմնական փաստաթուղթը
20.11.2024 | 10:45
Բլինքենն ու Ֆիդանը քննարկել են Հարավային Կովկասում «արժանապատիվ և կայուն խաղաղության կարևորությունը»
20.11.2024 | 10:38
Վանաձոր-Դիլիջան ճանապարհին «VAZ» մակնիշի ավտոմեքենան ընկել ձորակը․ վարորդը տեղում մահացել է
20.11.2024 | 10:25
Փարիզում Ադրբեջանի դեսպանը կանչվել է Ֆրանսիայի ԱԳՆ
20.11.2024 | 10:02
WTI տեսակի նավթի գինն աճել է
20.11.2024 | 09:46
Փրկարարներն «UAZ»-ը դուրս են բերել գետից
20.11.2024 | 09:31
ՀՀ տարածքում ավտոճանապարհներն անցանելի են
20.11.2024 | 08:36
Նիկոլ Փաշինյանը հայտնեց ՆԳ նոր նախարարի անունը
19.11.2024 | 23:34
Ինչ են քննարկել Հայաստանի և Գերմանիայի ԱԳ նախարարները
19.11.2024 | 23:29
Ադրբեջանի Մեջլիսի պատգամավորը Ֆրանսիային է մեղադրել COP29-ի ընթացում ադրբեջանցիների կողմից բողոքի ակցիաների անցկացման համար
19.11.2024 | 23:14
Մինչ Բաքվում ընթանում է COP29-ը, Ադրբեջանն աղտոտում է Կասպից ծովը
19.11.2024 | 23:07
Հովիկ Աղազարյանը վայր կդնի մանդատը
19.11.2024 | 23:01
Ռուսաստանը պետք է վճարի 1000 օրվա հանցագործության և ավերածությունների համար. Ֆոն դեր Լեյեն
Բոլորը

«Մեր հետազոտություները փաստում են, որ Երևանում սպառողների մեծ մասը՝ 70 տոկոսը, 150-200 գ հաց օգտագործողների թվին է պատկանում, իսկ գյուղերում ավելի շատ է հացի սպառումը»,- «Առողջ սնունդ, հավասարակշռված սննդակարգ, առողջ ապրելակերպի խթանում. պետական ծրագրերն ու իրազեկման միջոցառումները» թեմայով ասուլիսում այս մասին նշեց ՀՀ ԳԱԱ էկոկենտրոնի սննդի ռիսկերի գնահատման կենտրոնի ղեկավար Դավիթ Պիպոյանը:

«Մեր հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ Հայաստանում կան բազմաթիվ սոցիալական խնդիրներ. մեր երկրում աղքատ է բնակչությն 23,5 տոկոսը, միջին աղքատ՝ 10, 6 տոկոսը, ծայարահեղ աղքատ՝ 1 տոկոսը:

Մեր ազգաբնակչության բավականին մեծ խումբ սննդային էներգիայի 50 տոկոսը ստանում է հացից և ալրային հիմքով մթերքներից, ունենք մարզեր, որտեղ ազգաբնակչության 35 տոկոսը կալորիաների 75 տոկոսն ստանում է հացից, ալրային հիմքով մթերքներից և կարտոֆլից:

ՀՀ ազգաբնակչության 1/3-ը բախվում է ոչ բավարար սնունդ ստանալու խնդրին»,- նշեց Պիպոյանը:

Մանրամասները՝ տեսանյութում: