Տարածաշրջանում խոհարարական փառատոների անցկացման առումով Հայաստանն առաջատար է. Սեդրակ Մամուլյան
Տնտեսություն
18.08.2017 | 14:49Աննախադեպ հետաքրքրություն է առաջացել խորոված փառատոնի հանդեպ. այսօր կայացած ասուլիսին ասաց «Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման» ՀԿ-ի նախագահ Սեդրակ Մամուլյանը՝ խոսելով Հայաստանում գաստրոնոմիական զբոսաշրջության զարգացման հեռանկարներից:
«Սպասվում են մեծ թվով այցելուներ: Մեր առջև դրված նպատակները քայլ առ քայլ իրականանում են: Փառատոնն իր դերակատարությունն է ունեցել Լոռվա ձորում զբոսաշրջիկների թվի ավելացման հարցում»,- ասաց Մամուլյանը՝ շեշտելով, որ տարածաշրջանում խոհարարական փառատոների անցկացման առումով Հայաստանն առաջատար է:
Խորովածի փառատոնը Հայաստանի այն եզակի միջոցառումներից է, որի համար հատուկ տուրփաթեթներ են վաճառվել Վրաստանում, Բելառուսում, Ուկրաինայում, ՌԴ-ում:
Առավել մանրամասն՝ տեսանյութում: