Որոնք են Երևան քաղաքում ամենաշատ օգտագործվող մթերքները. ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ

Լուրեր

12.01.2025 | 17:49
Սպիտակ-Վանաձոր երթուղու միկրոավտոբուսի վթարի հետևանքով 12 քաղաքացի տեղափոխվել է հիվանդանոց, բոլորը դուրս են գրվել
12.01.2025 | 17:36
Դատական իշխանության հեղինակության բարձրացման ուղղությամբ բավականին անելիք ունեն հենց իրենք դատավորները․ ԲԴԽ նախագահ
12.01.2025 | 16:47
2018 թ. հեղափոխությունից հետո ժողովրդի մղումներն իրականացնելու ճանապարհով գնալը կործանարար կլիներ մեր պետության համար. Փաշինյան
12.01.2025 | 15:50
Յուրաքանչյուր դատավոր պետք է գործի բացառապես օրենքի և իր խղճի թելադրանքով. ՀՀ նախագահ․ ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ
12.01.2025 | 15:30
Ձեր հիմնական առաքելությունը ոչ թե արդարադատության իրականացումն է, այլ արդարության սահմանումը․ Գալյանը՝ դատավորներին
12.01.2025 | 15:27
Հարցնում են` ինչու նրանք կալանավորված չեն, ձեզ ուղղված հարցերին ես եմ պատասխանում. Փաշինյանը` իրավապահ ոլորտի ղեկավարներին. ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ
12.01.2025 | 14:16
Առաջիկա օրերին օդի ջերմաստիճանն էապես չի փոխվի
12.01.2025 | 14:00
Շրջապտույտ, որ կայսրությունները սերմանել են մեզանում, որ չունենանք պետություն․ Փաշինյան
12.01.2025 | 13:35
Ոչ պարտադրվածն է խաղաղություն, ոչ մուրացածը․ Փաշինյան
12.01.2025 | 13:20
Երկրաշարժ՝ Վրաստանում
12.01.2025 | 13:05
Արտարժույթների փոխարժեքները՝ հունվարի 12-ի դրությամբ
12.01.2025 | 12:34
Կանխվել է Վերին Խոտանան գյուղի հարակից տարածքում բռնկված հրդեհի տարածումը դեպի անտառ
12.01.2025 | 12:27
Կալիֆոռնիայում մոլեգնած հրդեհները 16 մարդու կյանք են խլել
12.01.2025 | 12:00
Շվանիձոր-Նռնաձոր-ՀՀ սահման ավտոճանապարհին կատարվելու են պայթեցման աշխատանքներ
12.01.2025 | 11:41
Հրդեհ՝ Հյուսիսային պողոտայի սուպերմարկետներից մեկի պահեստային հատվածում
Բոլորը

Հայաստանի բնակչությունն օրգանիզմին անհրաժեշտ սպիտակուցների 51%-ը ստանում է ալրային հենքով մթերքների և հատիկեղենի միջոցով, իսկ կենդանական ծագման  սննդամթերքով՝ 15 %, այն դեպքում, երբ այլ երկրներում կենդանական ծագման սպիտակուցները կազմում են մարդկանց սննդակարգի 35-50%-ը: Այս մասին այսօր հրավիրված ասուլիսում հայտնեց ՀՀ ԳԱԱ «Էկո կենտրոն»-ի սննդի ռիսկերի գնահատման կենտրոնի ղեկավար Դավիթ Պիպոյանը:

Ըստ Պիպոյանի՝ մարդը սննդակարգում օրական պետք է ունենա 400 գրամ միրգ և բանջարեղեն՝ 200/200 գրամ հարաբերակցությամբ, բայց  տարվա 7-8 ամիսը  բնակչության մոտ այն պակաս է 30-40 %-ով և միայն ամռան ամսիներին է այն լրացվում:

«Հայաստանի բնակչության 50 %-ը ԵԱՏՄ ստանդարտների համաձայն օրական 2500 կալորիա սնունդ չի ստանում՝ կարողանում է ապահովել 1800-2000 կալորիան»,- նշեց Պիպոյանը:

Նա հայտնեց, որ մայրաքաղաքում ամենից շատ սպառում են ծորակի ջուրը, այնուհետև հացը և երրորդ տեղում կարտոֆիլն է։

Մանրամասները՝ տեսանյութում: