Հայաստանում սննդամթերքի արտադրությունը նվազել է․ ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ
Տնտեսություն
29.02.2024 | 18:32Հայաստանում անցած տարի, 2022-ի համեմատ, սննդամթերքի արտադրությունը հիմնականում նվազել է, ավելացել է միայն կաթնամթերքի որոշ տեսակների, ալկոհոլային որոշ խմիչքների արտադրությունը։
Վիճակագրական կոմիտեի տվյալների համաձայն՝ 2023 թ-ին մսի արտադրությունը նվազել է 2․7 %-ով, մսից կիսապատրաստվածքներինը՝ 18․6 %-ով, մրգահյութերինը՝ 9․1 %-ով, կարագինը՝ 10․6 %-ով, պանրինը՝ 7․7 %-ով, ալյուրինը՝ 4 %-ով, ձավարեղենը՝ 2․1 %-ով, թարմ հացինը՝ 1․3 %, տորթերինը և հրուշակեղենինը՝ 10․6 %-ով, մակարոնեղենինը՝ 0․4 %-ով, շոկոլադինը՝ 12․2 %-ով, կերակրի աղինը՝ 10․9 %-ով։ Պակասել է նաև կոնյակի արտադրությունը՝ 17 %-ով, օղու և լիկյորինը՝ 21․2 %-ով, գարեջրինը՝ 7․5 %-ով։
Ավելացել է երշիկեղենի արտադրությունը՝ 0․8 %-ով, կաթինը՝ 21 %-ով, կաթնաշոռինը՝ 22․7 %-ով, թթվասերինը՝ 14․7 %-ով, վիսկիինը՝ 55 %-ով, գինունը՝ 11․7 %-ով, հանքային ջրերինը՝ 6․4 %-ով, ոչ ալկոհոլային այլ խմիչքներինը՝ 1 %-ով, ծխախոտային արտադրանքինը՝ 22․5 %-ով։
Սննդամթերքի արտադրությունը Հայաստանում by Factor tv
Գայանե Խաչատրյան