Ո՞վ է պատասխան տալու «շանտղության» համար. թթվասերի շուկայում խայտառակ պատկեր է

Լուրեր

06.12.2025 | 17:21
Երևանի 3 վարչական շրջանում փոշու պարունակությունը գերազանցել է սահմանային թույլատրելի կոնցենտրացիան
06.12.2025 | 17:04
«Միջանցք» եզրույթն ընդունելի չէ մեզ համար. Գրիգորյանը՝ Հաջիևի հետ քննարկմանը
06.12.2025 | 16:51
Ներկայացվել է Զբաղվածության 2025–2031 ռազմավարական ծրագիրը․ քննարկվել են առաջնահերթություններն ու իրականացման քայլերը
06.12.2025 | 16:31
Ինչ եղանակ է սպասվում առաջիկա օրերին
06.12.2025 | 16:13
Հայաստանի հասարակությունը պատրաստ է Ադրբեջանի հետ խաղաղությանը. Արմեն Գրիգորյան
06.12.2025 | 15:55
Հայ ֆուտբոլիստը նոր պայմանագիր է կնքել ԲԱՏԷ-ի հետ
06.12.2025 | 15:29
Ֆրանսիայից ժամանած պատվիրակությունն այցելել է Հայոց ցեղասպանության հուշահամալիր
06.12.2025 | 15:08
Մահացել է վիրաբույժ Արտավազդ Սահակյանը
06.12.2025 | 14:53
Հրանտ-Լեոն Ռանոսը տևական ընդմիջումից հետո խաղացել է Բունդեսլիգայում․ ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ
06.12.2025 | 14:41
Հայաստանի դեսպանն ընտրվել է ՄԱԿ Թմրամիջոցների հարցերով հանձնաժողովի նախագահի պաշտոնում
06.12.2025 | 14:15
Ժաննա Անդրեասյանը Լեհաստան կգործուղվի
06.12.2025 | 13:49
Վթարային ջրանջատում Աբովյան քաղաքի մի շարք թաղամասերում
06.12.2025 | 13:22
Գուգարաց թեմի քահանաները հանդես են եկել հայտարարությամբ՝ ի պաշտպանություն Գարեգին Բ կաթողիկոսի
06.12.2025 | 13:05
Նարեկ Մկրտչյանը մասնակցել է The AI Economy and the Future of Work պանելային քննարկմանը
06.12.2025 | 12:53
Փաշինյանը օտարերկրյա պետություններում Սփյուռքի գործերի հանձնակատար է նշանակել
Բոլորը

«Հետք» պարբերականը ուսումնասիրել է 10 արտադրողի թթվասեր, որոնցից 7-ը պիտանի չէ սննդում օգտագործելու համար:

Ըստ ուսումնասիրության՝ թթվասերները պարունակել են աղիքային ցուպիկ, հակաբիոտիկ, բուսական յուղ և խմորասնկերի բարձր քանակ։ Մինչդեռ, հիշեցնենք, որ սննդի անվտանգության հարցում թերացումը «շանտղություն» որակած վարչապետ Կարեն Կարապետյանը ոչ վաղ անցյալում ՍԱՊԾ պետ Իշխան Կարապետյանին հանձնարարել էր շուկան այնպես վերահսկել, որ քաղաքացին, օրինակ, թթվասեր գնելիս վստահ լինի, որ իր շահերը պաշտպանված են:

Եվ ահա՝ այս հայտարարությունից շատ չանցած՝ շուկայում մարդկանց առողջության համար վտանգավոր հերթական բացահայտումն է արվում: Բայց տարօրինակն այն է, որ դա կատարվում է ոչ թե պետական բյուջեից հսկայական ֆինանսավորում ստացող և հատուկ այդ նպատակով ստեղծված կառույցի, այլ լրատվամիջոցի կողմից:

ՀՀ ԳԱԱ Էկոկենտրոնի սննդի շղթայի ռիսկերի գնահատման կենտրոնի ղեկավար, պարենային իրավունքի փորձագետ Դավիթ Պիպոյանը Factor.am-ի հետ զույցում նշում է՝ միջազգային շուկաներում խախտում կատարած անձինք ենթարկվում են պատասխանատվության՝ վարչական տուգանքներից մինչև քրեական պատիժ: Մինչդեռ Հայաստանում միայն հայտարարություններ են հնչում, իսկ արդյունքում ոչ ոք այդպես էլ պատասխանատվության չի ենթարկվում:

Մանրամասները՝ տեսանյութում:

Լիլիթ Շաբոյան