ՏԱՐԱԿԱՐԾԻՔ. Ռեստորան` օպերայում. անհրաժեշտություն, թե՞ կամայականություն
Հաղորդաշարեր
23.05.2017 | 18:00ՀՀ մշակույթի նախարար Արմեն Ամիրյանի` օպերային թատրոնի շենքում ռեստորան բացելու նախաձեռնությունը հանրության շրջանում բողոքի ալիք բարձրացրեց: Ու թեև ծրագիրը դեռևս վերջնական տեսքի բերված չէ, այն արդեն ենթարկվել է բուռն քննադատության: Քաղաքացիներից շատերը մտահոգություն ունեն, որ ռեստորանը կխախտի օպերային թատրոնի մշակութային միջավայրը, և, ի հեճուկս արտերկրի փորձն օրինակ բերողների` այն համոզման են, որ բացվելիք ռեստորանն ամենևին էլ նման չի լինի, օրինակ, Վիեննայի, Նյու Յորքի, Փարիզի, Սիդնեյի օպերային թատրոնների ռեստորաններին, այլ կլինի հերթական ուտել-խմելու վայրը, և դեռ հարց է` արդյոք թատրոնում կկատարվի անհրաժեշտ օդափոխությունն ու ձայնամեկուսացումը:
Քաղաքացիներից շատերը պնդում են` օպերայի հարակից տարածքներն արդեն իսկ հագեցած են տարբեր տեսակի սրճարաններով և ռեստորաններով. ի՞նչ կարիք կա կառուցել ևս մեկը: Ի պատասխան քննադատությունների` Արմեն Ամիրյանը հայտնեց, որ Օպերայի շենքում ռեստորան կառուցելու վերաբերյալ իր մտադրությունը որևէ կերպ չի կարող փոխվել: Ի վերջո, որքանո՞վ է նպատակահարմար այս ծրագրի իրականացումը:
Թեմայի շուրջ Factor.am-ը զրուցել է ՀՀ վաստակավոր արտիստ Տիգրան Ներսիսյանի և գրող, գրականագետ Հովիկ Չարխչյանի հետ:
Աննա Բաբաջանյան